Learning Management System
End-to-end solution for learning and teaching
Assessments
Create high quality assessments with minimal effort
Fee Management
All the fee management tools you need under a single roof
Student Information System
All your student data at your finger tips in one click
Admission Management
Seamless lead management and admission process digitization
Exam Planner
Plan exams and share schedule seamlessly with all students and teachers
Report Card
Customize, create, download and print your school’s digital report card
Teachpay
Collect school fees in advance and get visibility into your cashflow
Student Tracking System
Keep track of student information, performance, bus-location and attendance.
Teachsmart
Launch NEP Compliant 21st Century Skill Courses

Online Eğitimde Dersler

Online eğitim, hayatımıza girdikten sonra eğitim hayatında birçok reformu da beraberinde getirdi. Bu durum derslerde ve derslerin gidişatında değişimler yarattı. Online eğitimde dersler, yüz yüze eğitime oranla görsel ve işitsel materyallere daha çok yer vererek ilerliyor. Bu materyallerin çeşitliliği nedeniyle gerek öğrenci gerek öğretmen için öğrenmede kolaylık sağlanıyor. Online eğitimde sadece bir değil, birden çok dersin eğitimi verilebiliyor. Bu nedenle öğrenciler için dersler, yüz yüze eğitimden farksız bir şekilde işlenebiliyor.

Kalıcı Öğrenim ve Başarı
Eğitim döneminde öğretmenler sınıfın öğrenim şekline göre ilerleyerek öğrenim metodu oluşturur. Bu nedenle öğretmenler eğitimi alan kişilerle daha iyi iletişim kurabilir ve o kişiye daha özverili yaklaşabilir. Öğrenci için uygun olan eğitim şekliyle ilerlemek hem öğrenci hem de öğretmen için her zaman daha başarılı bir sonuç doğurur. Öğrenci kendiyle ilgilenildiğini hisseder, sorunlarının çözümlerine kolayca ulaşabilir ve doğruya ulaşmakta zorlanmaz. Öğrenilen bilgiler diğer bilgilerin aksine kalıcı olur. Öğrenci merkezli eğitimin getirilerinden bir başka büyük başarısı ise öğrenim anında çeşitli materyallerden faydalanmak ve öğrenimin kişiye özel, eğlenceli ve motive edici bir şekilde alınmasıdır.

Eğitimde Kalıcı Bilginin Önemi
Hepimiz geçmişten bugüne aldığımız eğitimlerde birçok ders için ezber merkezli bir eğitim modeli olduğunu biliyoruz. Konular hakkında ezber yapmak her ne kadar mantıklı gözükse de kalıcı olmadığı için çok kısa zamanlarda, örneğin sınavlardan ya da denemelerden sonra kolayca unutulabilir. Bu durumda kalıcı bilginin önemi bilginin sadece belli bir anda beyine kaydedilmesi yerine uzun soluklu bir kalıcılık sağlamasıdır. Bu kalıcılıktan faydalanabilmek, sadece eğitim hayatınızda değil günlük yaşamınızda karşınıza bir sorun olarak çıktığında da kullanabilmek, bizlerin karşısına sadece bilgi olarak değil aynı zamanda özgüven ve motive edici bir unsur olarak çıkıyor.

Edinilen bilginin uzun soluklu bir şekilde kullanılması ve unutulmaması öğrencinin başarı hayatına etki eden büyük faktörlerden. Kişinin öğretimin merkezinde olması ve bu durumla beraber ortaya çıkan öğrenme şevki bireyin gündelik ve ileri hayatında başarı yakalamasında büyük rol oynuyor.

Online Eğitimin Motivasyon Farkı

Diğer eğitim şekillerinden farklı olarak online eğitimin bireyin motivasyonuna katkısı bir hayli fazla. Bu motivasyonun temel sebebi ise bireyin kendini eğitimin merkezinde görmesi ve kendi eğitim stratejisini planlayabilmesi. Bireysel eğitim almayan, eğitimin merkezinde kendini göremeyen öğrenciler, kişiye bağlı öğrenimlerde gerekli motivasyonu ve şevki kendi içlerinde bulmakta zorlanabiliyorlar. Peki bu motivasyonu etkileyen önemli faktörler neler?

Öğrenim gören kişilerin zamanlarını planlayabilecek bir eğitim sistemine sahip olmaları. Bu durum bireylerin gerek motivasyon gerek ise özgüven ihtiyaçlarını karşılayan bir sistem. Günlük planladığınız şeyleri başarıyla tamamladığınızı görmek, yaptığınız plana ve planlara olan şevkinizi arttırıyor. Bu olay sadece kişinin günlük hayatına değil aynı zamanda eğitim hayatına da etki ediyor. Öğrenimde odaklanma ve iyi öğrenebilme konusunda problemleri olan kişiler, bu durumla beraber derslere karşı daha odaklı ve daha şevkli bir şekilde yaklaşıyor.
Eğitimde Motivasyonun Önemi

Genelde baktığımızda bir şeyden tam olarak verim alabilmemiz için ona karşı enerjili ve motive olmamız gerekiyor. Pek de hazzetmediğimiz bir durumu öğrenmekten keyif almadığımız gibi ilgimizi çeken ve hoşumuza giden konularda kendimizi kolayca motive edebiliyoruz. Bazen ise konu ne kadar ilgi çekici olsa bile o konuyu tam olarak odak noktamız haline getiremiyor, keyif alamıyoruz. Bunun temel nedeni ise motivasyon eksikliği. İstediğimiz konuları odak noktamız haline getirebilmek için aynı zamanda o konuya karşı kendimizi motive etmemiz de gerekiyor. Peki kendimizi ilgilendiğimiz konulara karşı nasıl motive edebiliriz?

İlk olarak ertelemeyi bırakmalı, hayır demeyi öğrenmeliyiz. Sonrasında ise amacımızın sonunda bizleri motive edebilecek bir hedefe ya da bir ödüle ihtiyacımız var. Hedefe giden yolda kendinizi motive etmek hiç de zor değil. Bu yüzden her şeyden önce odak noktası haline getireceğimiz herhangi bir konuda kendimize hedef belirlemek ve bu hedefe ister küçük ister büyük adımlarla, motive edici bir şekilde ve kendimize güvenerek ilerlememiz gerekli. Bu planın sonunda kendinizi hem motive edilmiş hem de özgüvenli bir şekilde hissedersiniz. Bu da sizin öğrenmeye olan şevkinizi eskiye nazaran çok daha arttıracaktır.



Name must have atleast 3 characters
School name must have atleast 3 characters
Phone number must have atleast 7 digits and atmost 15 digits
Please select a role