Learning Management System
End-to-end solution for learning and teaching
Assessments
Create high quality assessments with minimal effort
Fee Management
All the fee management tools you need under a single roof
Student Information System
All your student data at your finger tips in one click
Admission Management
Seamless lead management and admission process digitization
Exam Planner
Plan exams and share schedule seamlessly with all students and teachers
Report Card
Customize, create, download and print your school’s digital report card
Teachpay
Collect school fees in advance and get visibility into your cashflow
Student Tracking System
Keep track of student information, performance, bus-location and attendance.
Teachsmart
Launch NEP Compliant 21st Century Skill Courses

UnYüz Yüze Eğitim ve Online Eğitimin Farklarıtitled

Günümüzde belirgin olarak iki tür eğitim olduğundan bahsedebiliriz. Bu eğitimler yüz yüze eğitim ve bugünlerde gittikçe daha da popülerleşen online eğitimdir. Her ne kadar evde eğitim gibi farklı öğretim modelleri olsa da, bu eğitim sistemleri çok yaygın değildir.  Türkiye'de en çok bilinen eğitim şekli yüz yüze eğitimdir. Çok uzun yıllar birebir sınıflara giderek öğretmenlerinden ders alan nesiller için online eğitim süreci farklı ve sıradışı olabilir. Küreselleşen dünyada gelişen teknoloji ile son yıllarda online eğitime olan rağbet artmaya başladı. Bu durumun itici faktörlerden birisi ise Covid 19 pandemi sürecidir. Bu virüs süreci ile birlikte neredeyse tüm dünya online eğitime daha çok yönelmeye başladı. Online eğitim macerasına ayak uydurmak kimilerini zorlarken, geleceğimizin online eğitimlerde olduğunu görüyoruz. Peki yüz yüze eğitim ve online eğitim arasındaki en temel farklılıklar nelerdir?

Mekân

Yüz yüze eğitim ve online eğitim arasındaki en temel fark mekânsaldır. Yüz yüze eğitim, bir diğer deyişle, örgün eğitim sırasında herhangi bir eğitim kurumuna giderek sınıflarda derslere girilir. Ancak online eğitim de bulunduğunuz her ortam sizin sınıfınız olabilir. Çoğu öğrenci kendilerini daha rahat hissettikleri ev ortamından online derslere katılırken, kimileri ise bir kafeden, kütüphaneden, sahilden veya komşusunun evinden katılabilir. Bu anlamda hangisinin sizin için daha kolay ve keyifli olduğuna sizler karar verebilirsiniz. Ancak online eğitimin en büyük avantajlarından biri özellikle kış aylarında dahi evinizden rahatlıkla bilgiye ulaşabilmenizdir.

Zaman

Zaman herkes için çok değerlidir. Hızlı dünya akışında günler akıp giderken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayız bazen. Yaşam koşuşturmalarında zaman çok daha değerli hale gelir. Bu nedenle olabildiğince zamandan tasarruf etmeye çalışırız. Bu noktada yüz yüze eğitim ve online eğitimin farkını net bir şekilde görebiliriz. Yüz yüze eğitim sırasında daha gün başlamadan kendinizi bir stres sarmalının içinde bulabilirsiniz. Eğer dersiniz erken saatlerde ise sabah erken kalkmanız gerekir. Vaktiniz varsa kahvaltı yapmaya çalışabilirsiniz ancak özellikle kendiniz hazırlıyorsanız çoğu zaman buna vakit bulamayabilirsiniz. Kahvaltıyı geçiştirseniz dahi, eğer her gün derse gidiyorsanız ne giyeceğinizi sürekli düşünürsünüz. Giydiğinizi karar vermek de ayrı bir zaman alır ve kendinizi saatlerce ayna karşısında bulabilirsiniz. Her şeye karar verip yola çıktıktan sonra eğer servis veya başka bir araç kullanmıyorsanız, tren, metro, tramvay veya otobüs gibi toplu taşıma araçlarından birini kullanmanız gerekebilir. Gördüğünüz gibi bu sürece birçok adım dahil olur ve bu adımlar kişiden kişiden değişmesine rağmen oldukça zaman alır. Öte yandan online derslere katılmak istediğinizde eğer dışarıya çıkıp başka bir mekânda derse katılmayacaksınız, evinizden rahatlıkla derslere katılabilirsiniz. Dersi dinlerken rahatlıkla kahvaltınızı yapabilir ve size kalan ekstra zaman aralığında kendinize dilediğiniz gibi vakit artırabilirsiniz. Zaman konusu sizin için önemli ise online derslerin avantajından yararlanabilirsiniz.

Ders İşlenişi

Yüz yüze eğitim ve online eğitim sırasında ders işlemi stili açısından hem benzerlikler hem de farklılıklar bulunur. Benzer noktalar doğal olarak bir eğitmenin bir tahta karşısında öğrencilere ders anlatması olabilir. Burada temel farklılık mekânsal olduğundan ötürü, online eğitimde eğitmenler ekranlardan bizlere ulaşırken, yüz yüze eğitimde öğretmeniniz ile aynı alanı paylaşırsınız. Yüz yüze eğitim sırasında her şey akıp giderken, online eğitim sırasında daha belirgin bir ders işlemi yolu takip edilebilir.  Yüz yüze eğitim sırasında dikkatinizi dağıtacak birçok durum sınıf ortamında meydana gelir fakat online eğitim daha sistematik olarak gerçekleşir. Pek çok durumda online eğitimler daha kısa sürerken, sınıftaki dersler daha uzun sürebilir veya blok ders işlenebilir.

Masraf

Nereye ne kadar para harcadığımız hepimiz için çok önemlidir. Bu yüzden ekonomik olarak kendimizi dengede tutmaya ve harcadıklarımıza dikkat etmeye çalışırız. Online eğitim ve yüz yüze eğitim ekonomik olarak kıyaslandığında, online eğitimin pek çok açıdan daha makul olduğu aşikârdır. Yüz yüze eğitimde okula gidip gelirken harcadığınız masrafları da eklediğinizde üzerine ağır bir maddi yük binebilir. Öte yandan online eğitim birçok yönden daha masrafsızdır. Servis, yol, yemek gibi birçok masraftan da kaçınmış olmanızı sağlar. Ek olarak, internet üzerinde hiçbir ücret ödemeden de alabileceğiniz birçok online ders var.

Sosyal Ortam

Yüz yüze eğitim ve online derslerdeki sosyal ortamlar birbirinden farklı olabilir. Yüz yüze eğitimde birebir birçok kişi ile aynı ortamı paylaşırken, online eğitimde ekranlar üzerinden birçok kişi ile iletişimde olursunuz. Online eğitim sırasında çok daha fazla kişi ile tanışabilir ve dünyanın farklı bölgelerinden insanlarla arkadaşlık ilişkisi kurabilirsiniz. Online eğitimdeki sosyal sınıf ortamında iyi anlaştığınızı düşündüğünüz kişiler ile dışarıda görüşüp buluşabilir, arkadaşlarınızı kendiniz seçebilirsiniz.




Name must have atleast 3 characters
School name must have atleast 3 characters
Phone number must have atleast 7 digits and atmost 15 digits
Please select a role