Learning Management System
End-to-end solution for learning and teaching
Assessments
Create high quality assessments with minimal effort
Fee Management
All the fee management tools you need under a single roof
Student Information System
All your student data at your finger tips in one click
Admission Management
Seamless lead management and admission process digitization
Exam Planner
Plan exams and share schedule seamlessly with all students and teachers
Report Card
Customize, create, download and print your school’s digital report card
Teachpay
Collect school fees in advance and get visibility into your cashflow
Student Tracking System
Keep track of student information, performance, bus-location and attendance.
Teachsmart
Launch NEP Compliant 21st Century Skill Courses

Çevrimiçi Eğitim

İçinde bulunduğumuz dijital dünya sürecinin git gide hayatımıza daha çok girmesi ve birçok alanda kendini belli etmesi artık göz ardı edilemez bir gerçek haline gelmiş durumda. Buna bağlı olarak diğer pek çok platformda dijitalleşme süreci olduğu gibi aynı şekilde eğitimde de bu devrimlerin temeli atıldı.

Bilgiye Ulaşmak
Dünden bugüne bilgiye ulaşım gittikçe daha da kolaylaştı. Geçmişe baktığımızda kendimizi kimi zaman kütüphanelerde günlerce araştırma yaparken düşünebiliyorduk. İnternetin ve sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle bilgiye ulaşmanın kolaylığı günümüze kadar yapılmış en büyük devrimlerden birisi olarak kabul edilmekte. Haliyle artık insanlar kütüphaneye gitmiyor, sırtında ya da cebinde bir kütüphaneyle geziyor. Son zamanlarda yaşanılan pandemi sürecinin de etkisiyle internet aracılığıyla bilgiye artık sadece ulaşmakla kalmıyor, aynı zamanda eğitim de alabiliyor hale geldik.

Online Eğitim Nedir?
Basit bir şekilde anlatırsak, Online eğitim bir öğretici tarafından internet temelli uygulamalar eşliğinde eğitimi karşı tarafa uzaktan sağlamaktır. Bildiğimiz gibi eğitimde ulaşılabilirlik eğitimi alan ve veren kişiler için en önemli faktörlerden birisi. Online eğitim, bilgiye ve öğrenime ulaşmanın en kolay ve az maliyetli yolu denilebilir.

Eğitimin günümüz şartları nedeniyle merkeziyetçi yapısını kaybetmesinde önemli bir rol oynayan bu süreç, hayatımıza tam olarak girmiş durumda. Pek çok insan hayatına dijital okullarla devam eder hale geldi. Kimi zaman almak istediğimiz bir kurs, eğitim veya bilgilenmek, ilham almak amacıyla katıldığımız seminerler için herhangi bir merkeziyetçi yapıya ihtiyacımız yok. Dijital dünyanın hayatımıza kazandırdığı online eğitim, eğitimde otoriteyi tamamen bizlere bahşetmiş oldu.

Online Eğitim Nasıl Yapılabilir?
Bu durum için temelde ihtiyacımız olan iki şey var. İnternet ve bu interneti kullanabileceğimiz teknolojik araçlar. İndirilen uygulamalar eşliğinde herhangi bir zaman veya mekândan bağımsız olarak eğitim alabiliriz. Bu tarz eğitimler için oluşturulan pek çok eğitim platformlarına ve uygulamalarına kolayca erişmek mümkün.

Neden Online Eğitimi Tercih Etmeliyim?
Online eğitim size kendi eğitim tercihinizi belirleyen bir yol sunar. Herhangi bir otoriteye bağlı olmaksızın öğrenim sürecinizde en büyük rolü sizler üstlenir ve öğrenim hayatınıza siz yön verirsiniz. Ayrıca bilgiye ulaşmanın en kolay yolu olan bu sistemde çeşitliliğin fazlalığı nedeniyle istediğiniz öğrenme şeklini bulabilir ve seçebilirsiniz.

Avantajları Nelerdir?

Hiç kuşkusuz göz ardı edilemeyecek en önemli avantaj ulaşılabilirlik ve zaman kaybının önlenmesi denebilir. Fakat sadece bu durumla da kalmıyor. Bununla beraber avantaj olarak sayabileceğimiz şeyler;

  • İstediğiniz ortamda ve zaman diliminde size uygun bir şekilde eğitim almak,
  • Ulaşılabilirliğin kolaylığı ve hızlılığı nedeniyle bilgiye rahat erişim,
  • Saat farkı olmaksızın günün her anında eğitim alabilme,
  • Öğretmenler tarafından düzenlenen pek çok platformdan yararlanma,
  • Canlı ve birebir ders sürecinde eğitmene soru sorma ve yöntem belirleme,
  • Alınan dersin sonunda dersin kaydının alınması ve tekrar izlenilebilir şekilde eğitimi alan kişiye sunulması
  • Ders esnasında alınacak notların alınmasının kolaylığı

Ve buna bağlı birçok avantaj, online eğitimin sizlere kazandırdığı önemli unsurlardan.

Online Eğitim Zararlı Mı?

Öncelikle eğitim başlı başına zararsız bir şeydir. Dezavantaj olarak düşündüğümüzde yüz yüze alınan eğitimle arasında bir karşılaştırma yapıldığında çok önemli dezavantajlara sahip olduğunu söyleyemeyiz çünkü bu bir öğrenim metodu. Örneğin, yüz yüze eğitimi tercih eden bir kişi online eğitimin faydalarından yararlanamadığı gibi, online eğitim alan kişiler de yüz yüze eğitimin avantajlarından yararlanamaz. Fakat bu durum kişinin bilgiyi ve eğitimi nasıl daha iyi kazanabildiğine ve deneyimlediğine göre değişkenlik gösterebilir.

Öğrenim metodu buna uymayan insanlar için dezavantajı elbette olacaktır. Örneğin online eğitim almaya karar veren bir kişi bu durumu zamanlayabilecek ve bu disipline uyabilecek bir yapıya sahip olmayabilir. Bunlar tamamen eğitimi alan kişinin öğrenim stratejisine bağlı olarak ortaya çıkabilecek faktörler. Bu nedenle kendi öğrenim stratejimizi, öğrenimde kendimize uygun gördüğümüz metodu belirlemeli ve buna göre hareket etmeliyiz.

Sertifika Alabilir Miyim?

Günümüzde eğitim alabileceğiniz pek çok internet platformu mevcut. Kişiler tarafından yayınlanan bu eğitim videolarının sonunda herhangi bir sertifika sahibi olamıyorsunuz. Ancak eğitime bağlı uygulamalar ve platformlarda kimi zaman bazı eğitimler ve satın aldığınız eğitimler sonunda sertifika sahibi olmanız mümkün. Üstelik dijital olarak eğitimini aldığınız konuda deneyim sahibi olmak hiç de zor değil. Kendinizi eğitim aldığınız konuda rahatça geliştirebilir ve öğreniminizi daha ileri seviyeye taşıyabilirsiniz. Bu da tamamen kişinin eğitimini aldığı konuda gösterdiği gayrete bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.



Name must have atleast 3 characters
School name must have atleast 3 characters
Phone number must have atleast 7 digits and atmost 15 digits
Please select a role