Learning Management System
End-to-end solution for learning and teaching
Assessments
Create high quality assessments with minimal effort
Fee Management
All the fee management tools you need under a single roof
Student Information System
All your student data at your finger tips in one click
Admission Management
Seamless lead management and admission process digitization
Exam Planner
Plan exams and share schedule seamlessly with all students and teachers
Report Card
Customize, create, download and print your school’s digital report card
Teachpay
Collect school fees in advance and get visibility into your cashflow
Student Tracking System
Keep track of student information, performance, bus-location and attendance.
Teachsmart
Launch NEP Compliant 21st Century Skill Courses

Online Eğitime Geçiş Süreci

yüzyılın en önemli devrimiyle başlayan internet çağı her konuda etkisini belli ederken, aynı zamanda eğitimde birçok reforma sebep olmuştur. İnternetin, dijital dünyanın hayatımıza girmesiyle bilgiye ulaşılabilirlik eskiye nazaran çok daha basit hale gelmiştir. Eğitimin dijital hayata geçmesinde son bir yılda yaşanan Covid-19 süreci başlıca en önemli sebeplerden diyebiliriz. Geçmişte farklı platformlarda başlayan online eğitim süreci, gerek ders vermek isteyen hocaların içerikleriyle gerek online satılan dersler ile öğrenciye ulaşıyordu. Fakat son dönemlerde içinde bulunduğumuz durumdan kaynaklı olarak online eğitim sürecine geçiş bir hayli artmış durumda.

Online Eğitim Almalı Mıyım?
Sadece bir değil pek çok konuda online eğitim almanız mümkün. Yüz yüze eğitiminize devam ederken dijital olarak katılabileceğiniz sınıflar, toplantılar, seminerler ve birebir dersler eğitim hayatınızda sizler için çok yararlı olabilir. Bunun yanı sıra, sizlere birçok avantaj da sağlıyor. İstediğiniz herhangi bir zaman aralığında ve tarihte bu eğitimden faydalanabilirsiniz. Çok tercih edilmesinin başlıca nedenlerinden birisi de herhangi bir merkeziyetçi yapıya sahip olmaması. İsterseniz bir kafede kahvenizi içerken isterseniz evinizde, öğrenmeye en açık olduğunuz alanda bu sistemden faydalanmak mümkün.

Hangi Dersler İçin Online Eğitim Alabilirim?
İnternet eğitim veren herkesin ulaşabildiği bir platform olmasından kaynaklı olarak sadece eğitim almak isteyen kişiler değil aynı zamanda uzman olunan bir konuda eğitim veren pek çok öğretmen ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle online eğitimde konu yelpazesi bir hayli geniş. İlkokul derslerinden ortaokul derslerine, lise ve üniversitede alabileceğiniz çoğu eğitimi online olarak alabilirsiniz. Kısacası bu durum sizlere bağlı olarak şekilleniyor. Fakat öğrenim yelpazesinin geniş olmasının eğitimi alan kişiye yararı yadsınamaz bir gerçek.

Online Eğitimde Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Şüphesiz hepimiz aldığımız eğitimin kalıcılığı hakkında endişe ediyoruz. Yüz yüze eğitimde sağlanan kalıcılığı online eğitim sisteminde de sağlayabilmek için birçok faktör mevcut. Bunlardan birkaçı ise;
Motivasyon

Motivasyon, sınıf içi veya çevrimiçi fark etmeksizin daima olmalıdır. Yüz yüze eğitimde de sağlanan bu durum çevrimiçi eğitime kıyasla daha basittir. Online eğitimde hem eğitimi veren kişinin, hem de eğitimi alan kişinin motivasyon kaynağı olmalıdır. Motivasyonun önemli olmasının nedenlerinden birisi öğrenime açık olmaktan geçiyor. Herhangi bir konuyla alakalı motivasyonun eksik olması konuyu öğrenmenizi zorlaştırabilecek en önemli etmenlerdendir.

Dijital Materyallerden Yararlanma

Online eğitimin haricinde eğitiminize katkı sağlayabilecek diğer online materyalleri kullanarak öğrenim konusunda kendinizi ileri taşıyabilir ve konuyu anlamada bütünlük kazanarak kalıcılığı yakalayabilirsiniz. İşte bu nedenle sadece eğitimden değil buna ekstra olarak dijital dünyanın da bize sunduğu uygulamalardan faydalanmalıyız.

Zaman Yönetimi

Online eğitimin temelde tercih edilme sebeplerinden en önemlisi zaman kazandırmasıdır. Fakat kazandığımız zaman içerisinde neler yaptığımız, o zamanı nasıl değerlendirdiğimiz de en az eğitimimiz kadar önemli. Zamanınızı iyi yönetin. Dersleriniz için çizelge yapabilir ve zamanınızı planlayarak gün içerisinde boşluğa düşmekten veya motivasyon kaybına uğramaktan kurtulabilirsiniz.

Online Eğitim Almak İçin Ne Yapmalıyım?
Eğer kararınızı verdiyseniz bu konu hakkında sizi zorlayacak neredeyse hiçbir şey yok. Günümüzde kullanmakta olduğumuz teknolojik aletler (cep telefonu, tablet, bilgisayar vb.) ve bağlı olduğunuz bir internet bağlantınız olması yeterli. Bunlar en temel ihtiyaçlarınız. Herhangi bir kitap, literatür vb. sizin tercihinize kalmış bir durum. Bu temel ihtiyaçları tamamladıktan sonra atılması gereken önemli adımlardan birisi de almak istediğiniz eğitimi ve o eğitimi sizlere verecek öğretmene karar vermektir.

Öğretmen Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Öncelikle dijital platformlarda eğitim almak istediğinizde öğretmeninizle iletişime geçerek eğitim şeklini, öğretim şeklini ve metodunu kolayca öğrenebilirsiniz. Sosyal platformlarda veya eğitim veren platformlarda almak istediğiniz derse ilişkin öğretim veren birçok öğretmen bulabilirsiniz. Almak istediğiniz eğitime karar verdikten sonra yapmanız gereken sizlere uygun öğretim metodu benimseyen veya sizin öğrenme şeklinize uygun şekilde eğitim verebilecek bir öğretmenle online eğitim hayatınıza başlayabilirsiniz. Fakat unutmamak gerekir ki ister yüz yüze, ister online, eğitim şekliniz ne olursa olsun bir konu hakkında uzmanlaşmak veya bilgi edinmek tamamen kişinin kendi bireysel gayretine bağlıdır. Eğitimde gayret göstermekten çekinmemek en önemli unsurdur.



Name must have atleast 3 characters
School name must have atleast 3 characters
Phone number must have atleast 7 digits and atmost 15 digits
Please select a role