Learning Management System
End-to-end solution for learning and teaching
Assessments
Create high quality assessments with minimal effort
Fee Management
All the fee management tools you need under a single roof
Student Information System
All your student data at your finger tips in one click
Admission Management
Seamless lead management and admission process digitization
Exam Planner
Plan exams and share schedule seamlessly with all students and teachers
Report Card
Customize, create, download and print your school’s digital report card
Teachpay
Collect school fees in advance and get visibility into your cashflow
Student Tracking System
Keep track of student information, performance, bus-location and attendance.
Teachsmart
Launch NEP Compliant 21st Century Skill Courses

Online Eğitimin Önemi

Online Eğitim nedir?

Bugünlerde oldukça popüler kavramlardan biri olan online eğitim kimilerimiz için bilindik hale gelse de, kimilerimiz özellikle Covid 19 pandemi süreci ile bu kavram ile haşır neşir hale geldi. Peki nedir bu online eğitim? Online eğitimin örgün öğretimden farkı nedir?
En basit şekilde açıklamak gerekirse online eğitim, internet üzerinden yazılı, sözlü ve görüntülü olarak bilgi edinmektir. Bu eğitimler sanattan tarihe, siyasetten müziğe, futboldan mimariye aklınıza gelebilecek hemen hemen her konuda olabilir. Dünya genelinde bu eğitimleri veren birçok farklı platform bulunur. Bu platformlara dersler özel öğretmenler, öğretim kurumları veya üniversite bünyeleri tarafından sağlanabilir. Birçok platform farklı ücretsiz online ders imkânları sunarken, çok uygun fiyatlara yeni ve daha geliştirilmiş eğitim programlarından da faydalanabilirsiniz.

Online dersler uygulanış biçimi olarak örgün eğitimden farklıdır. Örgün eğitimde her gün eğitim aldığınız kuruma belirli saatlerde gitmeniz gerekirken, online derslerde eğitim sizin ayağınıza gelmiş olur. İster telefonunuzdan ister bilgisayarınızdan merak ettiğini konu ile ilgili olarak dersler arattığınızda birçok farklı seçenek ile karşılaşmanız mümkün!

Online Eğitimin Önemi

Pandemi sürecindeki sokağa çıkma yasaklarını takiben okullara da sınırsız ara verildiğinde birçok öğrenci, öğretmen ve velinin kafasında sorular oluştu. Eğitime dair endişeler baş gösterirken, online ders veya online eğitim sistemi bir anda gündemi meşgul ederek 7’den 70’e herkesin tartışma konusu haline geldi. Bu zorlu süreçte eğitimin can simidi online dersler oldu diyebiliriz. Herkesin bu sürece ayak uydurması biraz zaman almış olsa da, bir süre sonra online eğitim oldukça bilinen bir kavram haline geldi.

Online eğitim birçok kişi için yeni bir kavram olurken, internetin ve iletişimin hayati öneme sahip olduğunu gösterdi. İnternet aracılığı ile derslere katılan herkes, eğitim sürecine devam etmiş oldu. Daha geniş çerçeveden baktığımızda ise bu sistem sayesinde bilginin ucu bucağı olmadığını ve her an her yerde istediğimiz bilgiye anında erişebileceğimizin farkına varmış olduk. Bu süreçte dünya genelinde birçok yeni eğitim fırsatları sunulmaya ve yeni bölümler açılmaya başlandı. Daha önce farklı ülkelerde yaşayan insanların aynı anda aynı eğitime katılması oldukça güç bir durumken, bugün Amerikalı bir öğrenci ile Türk bir öğrencinin aynı anda Harvard’tan ders alması çok olası bir durum.

Online Eğitimin Faydaları

Online eğitim bu sürecin içerisinde yer alan öğrenciler, öğretmenler ve veliler için ayrı öneme sahiptir. Online eğitimin faydalarına hep birlikte göz atalım.

  • Zaman Tasarrufu: Online eğitimler sayesinde yolda, trafikte, orada burada her nerede olursanız olun vakit kaybetmekten kurtularak buradan arttırdığınız zamanı kendinize ayırabilirsiniz.
  • Ev Rahatlığı: Kimi zaman sınıfta otururken rahatsızlık yaşayabilir veya başka problemler ile uğraşıyor olabiliriz. Ancak online derslere evinizin herhangi bir köşesinden katılarak “Bugün ne giysem?” veya “Kim ne dedi?”gibi birçok sorunu da arkamızda bırakmış oluruz.
  • Daha Fazla Sosyal Aktivite: Online derslerden kalan zaman ile uzun zamandır ertelediğiniz veya yeni merak saldığınız bir konuda kendinizi geliştirebilirsiniz. Örneğin, bir dans kulübüne veya bir spor etkinliğine dahil olarak yeni hobilerin yanı sıra, yeni arkadaşlar da edinebilirsiniz.
  • Yeni Arkadaşlar: Farklı konularda alacağınız eğitimler aracılığı ile çeşitli ülkelerden veya bölgelerden yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Bu sayede sadece sosyal anlamda kendinizi geliştirmek ile kalmayarak yeni kültürlerin kapılarını da aralamış olursunuz.
  • Daha Hesaplı: Örgün öğretimde yol, yemek, okul, servis masrafı derken yük üstüne yük biniyor ve insanların tüm bu masrafları karşılarken oldukça zorluk yaşayabiliyor. Fakat online eğitimde çok daha uygun fiyatlara aynı veya daha kaliteli eğitim imkânlarından yararlanmanız mümkün.
  • Güvenilir: Ülkede artan suç oranlarını göz önünde bulundurduğumuzda, sokakların güvenli olmadığını söylemek çok da şaşırtıcı değil. Ne yazık ki, kamusal alanlar özellikle gece saatlerinde daha tehlikeli olduğundan ötürü günün her saati rahatça online eğitime katılabilmek çok daha güvenilir. Hem öğrenciler, hem de aileler bu konuda gönül ferahlığı içerisinde olabilirler.

Online Eğitim Seçenekleri

Online eğitimin faydaları değerlendirildiğinde oldukça cazip bir eğitim imkanı olduğu görülebilir. Online eğitimi nereden ve nasıl alacağını konusunda çekinceler yaşıyorsanız, internet arama motorlarını kullanarak farklı bilgilere ve eğitim seçeneklerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Farklı eğitim sitelerini ve öğretim kurumlarını karşılaştırarak değerlendirebilir, nihai kararınızı verebilirsiniz. Online eğitime her an her yerden başlamak mümkün! Ufkunuzu açmak ve yeni bilgilerin tadını çıkarmak sizin elinizde.



Name must have atleast 3 characters
School name must have atleast 3 characters
Phone number must have atleast 7 digits and atmost 15 digits
Please select a role