Learning Management System
End-to-end solution for learning and teaching
Assessments
Create high quality assessments with minimal effort
Fee Management
All the fee management tools you need under a single roof
Student Information System
All your student data at your finger tips in one click
Admission Management
Seamless lead management and admission process digitization
Exam Planner
Plan exams and share schedule seamlessly with all students and teachers
Report Card
Customize, create, download and print your school’s digital report card
Teachpay
Collect school fees in advance and get visibility into your cashflow
Student Tracking System
Keep track of student information, performance, bus-location and attendance.
Teachsmart
Launch NEP Compliant 21st Century Skill Courses

Online Müzik Eğitimi

Müzik eğitimi hayatımıza girdiği andan itibaren hep ya birebir ya da toplu bir şekilde sınıflarda yapılmıştır. Fakat pandeminin de hayatımıza girmesiyle her şey uzaktan erişilebilir hale geldi. Bu nedenle çoğumuz artık sadece belirli konuları ya da dersleri uzaktan değil buna ek olarak birkaç uygulamalı dersin de eğitimini artık online olarak almaya başladık. Bunlardan birisi de online eğitimde müzik dersleri. Bu ders aslında bakıldığında uzaktan yapılması zor ve meşakkatli olarak düşünülebilir. Ancak eskiye nazaran gerekli programları kullanarak ve ekipmanlarımızı hazırlayarak bu konuda eğitim almak ve istediğimiz enstrümanda uzmanlaşmak pek de zor değil. Peki online eğitimde uygulamalı eğitim almak neden zor?

Online Uygulamalı Eğitim

Uygulamalı eğitimler genelde dokunsal, deneyimleme yoluyla verilen eğitimlerdir. Bu eğitimler için genelde kişilerin bir arada olması ve fiziksel olarak iletişim kurabilmesi gerekmektedir. Fakat gelişen teknolojiyle beraber uygulamalı eğitimleri bile yavaş yavaş uzaktan alabilir hale geldik. Buna en iyi örnek ise uzaktan ameliyat programları. Kilometrelerce uzaktan sadece deney yoluyla bir muza ameliyat yapıldığını görebilirsiniz. İşte tam da bu nedenle gelişen teknoloji bizlere çoğu konuda uzaktan öğrenim fırsatı sunuyor.

Tıpkı diğer uygulamalı eğitimler gibi müzikte de ekipmanınız ve enstrümanlarınızla beraber ilgili aletleri kullanarak hocanızla online bir şekilde birebir müzik dersi alabiliyorsunuz. Bu durum enstrümanın uzmanları konusunda ne kadar zor gözükse de aslında onlar sizin parmak hareketlerinize ve çıkardığınız sesin doğruluğu, yanlışlığına göre problemi saptayabiliyorlar.

Neden Online Müzik Dersi Almalıyım?

Bunun temel sebebi dijital dünyadan yararlanarak zamandan ve mekândan bağımsız bir eğitim alma olanağı. Çoğumuz pek çok şey deneyimlemeyi istiyor, pek çok şey öğrenmeyi istiyoruz fakat bazen iş hayatımızdan bazen ise olumsuz durumlardan kaynaklı buna vakit ayıramıyor hale geliyoruz. Online eğitim tam olarak bu konuyu sizler için çözümlüyor ve basit hale getiriyor. Öğrenmeyi istediğiniz enstrümana sahip olmanız durumunda o enstrümanın uzmanı kişilerle anlaşarak istediğiniz tarih ve saatte eğitim alabiliyorsunuz.

Dolayısıyla gününüzün boş zamanlarında size uygun düşen saatlerde işin uzmanlarıyla anlaşarak istediğiniz şekilde eğitim alabiliyorsunuz. Bu şekilde hem almak istediğiniz eğitimi alıyor, hem de konfor alanınızdan çıkmadan az masraflı bir şekilde dijital dünyanın faydalarından yararlanıyorsunuz.

Peki Dersler Nasıl Gerçekleşiyor?

Öğrenmek istediğiniz enstrümanı seçerek öğrenmek için o enstrümanın uzmanlarına ulaşmak ilk adımınız. Daha sonra ise bu kişiye rezervasyon talebi göndererek hangi günde hangi saat aralıklarında dersi almak istediğinizi belirtiyorsunuz. Belirlenen gün ve saat aralıklarında uzman kişinin belirlediği programları kullanarak eğitiminizi alıyorsunuz.

Online Müzik Derslerinde Hangi Programlar Kullanılır?

Bu konu dersi veren uzmana göre değişiklik gösteren bir konudur. Fakat dijital platformlara baktığımızda bu konu hakkında kullanabileceğimiz programları az çok tahmin edebiliyoruz. Örnek vermemiz gerekirse Skype bunlardan en çok tercih edilenlerin arasında. Daha sonra ise Whatsapp görüntülü görüşme ya da Zoom Meeting gibi uygulamaları kullanılan programlara örnek verebiliriz.

Online eğitim almanın güzel yanlarından bir diğeri ise aldığınız eğitimi kaydederek eğitim hakkında bilgilerinizi yenileme ve kolayca pratik yapabilme olanağıdır. Ayrıca uzmanınızla beraber ilgilenilen enstrüman için birçok materyali dijital platformlar aracılığıyla bulabiliyor ve kullanabiliyorsunuz. Ünlü dijital platformlarından FL Studio veya Abbleton gibi birçok müzik uygulamasını kullanarak müzik bilginizi dijital seviyeye taşıyabiliyorsunuz.

Tıpkı diğer dersler gibi bu tarz dersler için de kullanabileceğiniz platform ve materyal çok fazla. Bu materyallerden yararlanarak evinizde kendi keyfinize göre istediğiniz enstrümanı öğrenebiliyor, deneyimleyebiliyorsunuz. Gerektiği zaman işin uzmanı kişilerle görüşerek problem çözme hakkında sıkıntılarınızı kısa sürede giderebiliyor ve öğrenme hızınızı iki katına çıkarabiliyorsunuz. Dijital dünyanın öğrenmeye olan katkılarına bu şekilde şahit olabiliyoruz. Günümüzde dijital dünyada eğitime olan ilgi arttıkça bu konuda yapılan reformlar da gittikçe hız kazanıyor. İşte bu nedenle sadece belirli konular hakkında değil onlarca hatta yüzlerce konu hakkında eğitim alabilir ve verebilirsiniz.

Gelişen bu teknolojiye ve öğrenme hızına ayak uydurabilmek için pek fazla şeye ihtiyacınız yok. İhtiyacınız olan şeyler sadece internet ve bu interneti kullanabileceğiniz bir teknolojik aygıt. Bu iki şeyi kullanarak yüzlerce konuda eğitim alabilir ve verebilirsiniz.



Name must have atleast 3 characters
School name must have atleast 3 characters
Phone number must have atleast 7 digits and atmost 15 digits
Please select a role