Learning Management System
End-to-end solution for learning and teaching
Assessments
Create high quality assessments with minimal effort
Fee Management
All the fee management tools you need under a single roof
Student Information System
All your student data at your finger tips in one click
Admission Management
Seamless lead management and admission process digitization
Exam Planner
Plan exams and share schedule seamlessly with all students and teachers
Report Card
Customize, create, download and print your school’s digital report card
Teachpay
Collect school fees in advance and get visibility into your cashflow
Student Tracking System
Keep track of student information, performance, bus-location and attendance.
Teachsmart
Launch NEP Compliant 21st Century Skill Courses

Türkiye’de Online Eğitim

Ne kadar inanılır gibi gözükmese de Türkiye’de online eğitimin temelleri cumhuriyetimizin ilk yıllarıyla başlıyor. Gelişen teknolojileri ve değişen zamanı göz önünde bulundurduğumuzda eğitimin online dünyaya girmesini dönem dönem anlatabiliriz.

  • Dönem 1 (1923-1955) – Kavramsal Tartışma
  • Dönem 2 (1956-1975) – Mektupla Eğitim
  • Dönem 3 (1976-1995) – Radyo Televizyon
  • Dönem 4 (1996-2020) – İnternet ve Bilişim

Türkiye’de Online Eğitimin Dönüm Noktası: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi

Bu dönemlerden gördüğümüz kadarıyla eğitimin uzaktan hale gelmesinin en önemli hadisesi 1982 yılında kurulmuş olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’dir. Anadolu Üniversitesi’nin bu bölümü eğitimin kişi ve kişilere teknolojik alanda gelişme göstermiş faaliyetler aracılığıyla ulaştırılmasıyla olmuştur. Bu araçlar radyo, televizyon ve internet gibi hayatımıza girmiş olan teknolojik unsurlardır.  

Günümüzde Hangi Alanda Online Eğitim Alabilirim?

Dijital dünyada online eğitim almak hem kolay hem de bu alanda çeşitliliğin fazla olmasından faydalanabiliyorsunuz. Online eğitimde eğitimi verilen alanlar çok fazla. Genel bir başlık altında konuştuğumuzda ise;

  • İş ve Kariyer

İş ve kariyer kendi içerisinde birçok dala ayrılabilir. Bu başlık altında iş kolu olarak ayrılan bütün dallar konusunda internet üzerinden online eğitim almak mümkün.

  • Tasarım

Tasarım konusunda ise bu konunun uzmanı kişilerle iletişime geçebiliyor ve bu konu hakkında online eğitim fırsatlarından yararlanabiliyorsunuz.

  • Yaşam Tarzı

Bazen zamanımızı planlamakta zorlandığımız durumlar olabiliyor. Bu konuda yaşam koçu olan uzmanlar günlük hayatınızdaki yaşam tarzını istediğiniz şekle çevirebilmek için sizlere eğitim veriyor.

  • Kişisel Gelişim

Kimi zaman psikolojik kimi zaman ruhani olarak cevabını bulamadığımız alanlarda bu konunun uzmanlarından faydalanabiliyor, zamanla bu konunun uzmanı haline bile gelebiliyoruz.

  • Satış ve Pazarlama

Dijital dünyada hızla büyüyen ve çağımızın olmazsa olmazı satış ve pazarlama alanında bu alanın uzmanlarından yardımlar ve eğitimler alarak kariyerinizin gelişmesine katkıda bulunabiliyorsunuz.

  • Finans ve Muhasebe

Para yönetimi, ekonomi gibi birçok sınıfa ayrılan bu ana konu için bu konudaki kişilerin uzmanlıklarından faydalanabiliyorsunuz.

  • İşletme

İş dünyasında ilerlemek ve büyütmek istediğiniz işletmeleriniz konusunda işinin uzmanlarından dersler ve tavsiyeler alarak bu alanda eğitimlerden faydalanabiliyorsunuz.

  • Yabancı Dil

Çağımızın olmazsa olmazı olan yabancı dilleri öğrenmek artık çok daha kolaylaştı. Online olarak eğitimini aldığınız dil ile dünyanın belki de öbür ucunda olan insanlarla o dili konuşarak eğitim alabiliyor ve yerinizden bile kıpırdamadan istediğiniz dili konuşabilir ve o dilde iletişim kurabilir hale geliyorsunuz.

  • Yazılım ve Bilişim

Dijital dünyada eğitimini almak istediğiniz pek çok alan için o alanın uzmanı kişilerden eğitim alabilirsiniz.

  • Öğretim – Akademi

İstediğiniz herhangi bir ders konusunda o dersin akademisyenleri tarafından profesyonelce ders alabilir ve eğitimini almak istediğiniz alanda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Buna benzer daha birçok alanda online olarak eğitim alabilirsiniz. Online eğitim sayesinde konu çeşitliliğinden faydalanarak birçok alanda ve dalda eğitim alabiliyorsunuz. İşin uzmanına ulaşmanız doğrultusunda dijital platformlarda eğitimini alamayacağınız neredeyse hiçbir konu yok.

Online Eğitime Güvenebilir Miyim?

Bu konuda seçimleriniz çok önemli. Örneğin hangi konuda nasıl ve kimden eğitim almak istediğinizi bilmelisiniz. Fakat bunun öncesinde bilmeniz gereken bir diğer önemli husus ise bu konu hakkında ne kadar özverili olacağınız. Eğer kendinize güveniyorsanız ve eğitimi güveneceğiniz birinden aldığınızı düşünüyorsanız bu konuyla alakalı hiçbir sorun yaşamazsınız. Eğitimde güveni ilk önce kendinize sağlamalısınız. Öğrenmek istediğiniz her şeyi ister uzaktan, ister yüz yüze ister birebir olsun öğrenirsiniz.

Ayrıca çoğu kurum ve kuruluş almak istediğiniz eğitimin sonunda eğitimi başarı ile tamamlamanız halinde sizlere sertifika sunuyor ve bu konu hakkında eğitim aldığınızı kanıtlayabilir hale gelebiliyorsunuz. Bu sertifikayı birçok alanda kullanabiliyor, konuya hakim olduğunuza dair kişi ve kurumlara bu durumu kanıtlayabiliyorsunuz.

Yüz Yüze Eğitim Mi Online Eğitim Mi?

Seçimlerinize göre değişkenlik gösteren bir durum. Örneğin dil konusunda online eğitim yüz yüze eğitime göre daha çok tercih ediliyor. Ana sebeplerinden en önemlisi ise ulaşılabilirlik ve maliyet. Online eğitim sadece materyal ve çeşitlilik konusunda değil ayrıca maliyet ve zaman konusunda da sizlere kolaylık sağlıyor.

Fakat bu durum kişinin kendi tercihine göre hareket etmesi gereken bir durum. Hangi ortamda daha özverili ve anlama yetisine sahipseniz o alan eğitim almanız gereken yerdir. Dolayısıyla ikisini birbirinden ayırmak zor olabilir.



Name must have atleast 3 characters
School name must have atleast 3 characters
Phone number must have atleast 7 digits and atmost 15 digits
Please select a role